Οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός που καλλιέργησε την ελιά στην ευρωπαϊκή Μεσόγειο. Έτσι η καλλιέργειά της συνδέθηκε άμεσα με την ελληνική γη. Από τους αρχαίους χρόνους η χρήση του ελαιόλαδου ήταν διαδεδομένη για τη σωματική υγιεινή και περιποίηση, καθώς οι πρόγονοί μας είχαν ανακαλύψει από τότε τις πολύτιμες και ευεργετικές του ιδιότητες, τόσο για θεραπευτικούς όσο και για καλλωπιστικούς σκοπούς. Το λάδι ελιάς είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες, στερόλες, σκουαλένιο, καροτένια, τερπένια, βιταμίνη Ε, φυσικά συστατικά με πολύτιμες ισχυρές αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες. Η ευεργετική τους δράση συμβάλλει σημαντικά στην προστασία και στη φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών.